Sunday, 6 September 2015

BERSIHKAN PARUT DENGAN GEMBIRA.. huhu

ASSALAMUALAIKUM WBT.

Dalam entry kali ni,  suka untuk saya berkongsi tentang rawatan memulihkan parut.
Terdapat banyak produk pemutih di pasaran tetapi perlulah berhati-hati.

Antara ejen pemutih yang digunakan ialah HYDROQUINONE yang sebenarnya dilarang penggunaannya kerana boleh menimbulkan iritasi.

Jom kita gunakan bahan asli bagi memperbaiki masalah kulit.



Vitamin C terbukti memberi kesan yang mampu mencerahkan wajah.

Apa yang istimewa tentang VITAMIN C ini ialah ia dilepaskan secara perlahan-lahan dengan kadar 100mg vitamin c dalam tempoh satu jam.

Satu tablet vitamin c ini mempunyai 500mg vitamin c.

Anda akan memperoleh 100mg vitamin dalam setiap jam bagi jangkamasa 5 jam.

Tiada pembaziran. Bagi yang berminat dengan VITAMIN C SUSTAINED RELEASE ni boleh hubungi saya.

Kalau rasa nak demam,  telan 2 biji vita c ni. INSYALLAH.

OK,  ianya Free postage. Boleh terus whatsapp
 +6019-3662976.

Thank u for reading. ♥

Thursday, 3 September 2015

REASONS WHY YOU NEED FISH OIL

WHAT FISH OIL IS

fish oils
Fish oil is a form of fatty acid that is derived from the tissues of oily fish. It contains the omega-3 fatty acids, including eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), which are what has gained the most attention with regard to health research over the last few years.
Individuals who consume a high amount of fatty fish in their diet tend not to need to supplement with fish oil capsules as much or as often. However, you should remember that many fish varieties do contain higher levels of mercury, which also needs to be monitored in the human body.
If these levels of mercury get too high, that can cause problems too, so it's vital that you keep a good balance. Fish oil capsules, along with fatty fish on occasion, will be the best way to meet your needs safely.
Fish oil supplements offer a wide variety of benefits. Here are three important ones you should know about.

1HEALTHY CHOLESTEROL LEVEL SUPPORT

Supplementing with fish oil may support a healthy blood cholesterol profile already within a normal range. Adding 3-6 grams of fish oil a day can help promote healthy ratios of HDL to LDL, as well as healthy levels of triacylglycerol concentrations in the body when they are already in healthy range.
If you can start using fish oil, as well as eating a diet that is rich in fresh fruits and vegetables, you will support overall health and well-being.

2BONE HEALTH SUPPORT

As you grow older, especially in the case of women who are entering the menopausal years and who no longer have the standard estrogen and progesterone hormone levels, the bones may begin to thin, which then sets you up to experience osteoporosis.
Studies have looked at the implications of long-chain polyunsaturated fatty acid intakes on the bone density and calcium balance in menopausal women, and have found that those who do take in higher levels of fatty acids may help support healthy bones.
It would be a very smart move to start paying attention to your fish oil consumption habits for bone health.
"IT WOULD BE A VERY SMART MOVE TO START PAYING ATTENTION TO YOUR FISH-OIL CONSUMPTION FOR BONE HEALTH."
The best way to support your overall bone health is to make sure you're getting enough calcium in your diet regularly. After that's been looked after, it would be a very smart move to start paying attention to your fish-oil consumption.
It's important to make sure you're getting a good ratio of omega-3 to omega-6 fatty acids, though. Consuming too much omega-6 and too little omega-3 can actually put you at a higher risk for a lower bone-mineral density.

3MOOD SUPPORT

Research has indicated that including fish oil in your diet on a regular basis may offer mood support.
The diets of many people are so filled with processed foods that there isn't enough quality nutrition coming in to support a healthy system. This only adds to the stress build-up that may exacerbate mood disorders such as depression and anxiety.
Fish oil consumption helps support the levels of serotonin in the body, which is often termed the "feel-good" hormone. You'll typically reap the benefits of serotonin after eating a carbohydrate-heavy meal, which is what puts you in a relaxed and peaceful state. For this reason, individuals typically crave high-carbohydrate foods when they are stressed.
By supplementing with fish oil, you will naturally support your own serotonin release in the body, which may help manage stress.

CONCLUSION

As you can see, fish oil supplements offer a variety of benefits. Fish oil isn't necessarily going to help you build muscle at an accelerated pace directly, but indirectly it will help support the quality of your workouts. Most importantly, supplementing with fish oil will enhance your overall health, which is key to pursuing workouts over a longer period of time.
GET YOUR OMEGA GUARD FISH OIL NOW!

019-366 2976

Wednesday, 26 August 2015

HARAPAN BAGI PESAKIT KANSER DAN KRONIK

REVOLUSI KESIHATAN DENGAN VIVIX


Bimbang, risau, takut MENDENGAR  sakit KANSER? DIABETES? GOUT?

Tahukah anda wahai pembaca budiman, setiap hari sel-sel badan dan DNA boleh musnah dan 
berubah akibat stress, factor persekitaran serta factor penuaan?

Ini mengakibatkan tubuh badan semakin lemah bagi menentang sebarang penyakit ditambah pula cara hidup yang tidak sihat serta pencemaran.

Kita makan buah, sayur-sayuran. Namun penghasilan bahan mentah juga tidak seperti zaman atok nenek moyang kita dahulu. Banyak zat-zat makann telah termusnah yang menyebabkan kita tidak mendapat khasiat secukupnya walaupun makan baaanyak sayur.

Kita ambil pendekatan mudah dan berkesan. MUDAH DAN BERKESAN.

Pernah dengar  “ dengan hanya satu sudu VIVIX setiap hari, kesihatan dan awet muda menjadi milik anda” INSYAA ALLAH.

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.  

Apa yang ada dalam  VIVIX sehinggakan dikatakan sangat hebat? (Alhamdulillah..)

Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

MUSCADINE GRAPE 
·         - Mengandungi 20 kromosom anggur berbanding anggur biasa (anggur biasa ada 19 kromosom). 1 pasang kromoson yang lebih tersebut mempunyai sistem imun yang lebih tinggi dan antioksidan yang kuat
·         - Mengandungi asid elargik dalam kepekatan yang tinggi
·         - 1 pytho - nutrient yang tiada dalam anggur lain
·         -  Mempunyai ciri untuk menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-oksidan
·         saiznya sekitar sebesar bola golf kerana tumbuh di persekitaran yang unik dengan matahari yang kuat membuatkannya mempunyai lebih banyak polifenol dan resveratrol

PURPLE CARROT
·         - Sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk caroteoids, phenolics
·         mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi, yang dapat mengurangkan diabetes (berkaitan dengan kopi)
·         Anthocyanins yang memberikan warna biru dan ungu pada buah merupakan antioksidan, anti radang, anti bakteria, anti carcinogen dan boleh membantu pesakit jantung
·         memberi kesan kepada saluran darah, platet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung

EUROPEAN ELDERBERRIES
·         - mengubat penyakit flu (terutamanya infunzA B)
·         - mempunyai falonoid iaitu ciri antioksidan yang kuat, dapat mengukuhkan sistem imun untuk melawan bakteria/virus
·         - Juga mempunyai anthocyanain (sama seperti lobak ungu) yang bertindak sebagai anti oksida, - mengurangkan simptom sakit otot dan demam selsema.
·         - bukan hanya kaya dengan anti-oksidan, malah juga vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caroneod, tanning dan rutin
·         - merendahkan tahap kolestrol, menghalang kolestrol jahat penyebab penyakit kardiovaskular
·         memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular, jantung, strok, mengurangkan stress, membaiki penghadaman dan pencernaan.

POLYGONUM CUSPIDATUM

·         - dikenali sebagai knotweed jepun yang merupakan sumber resveratrol
·         - digunakan untuk merumus supplement anti penuaan dan perubatan cina
·         - resveratrol membantu melambatkan penuaan, mengawal tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet serta mengurangkan berat badan
·         - merupakan sumber komersial resveratrol- dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol dan tekanan darah, serta mengurangkan berat badan.

Kesimpulan, dengan segala khasiat yang ada di dalam VIVIX, ia memberi HARAPAN baru bagi golongan yang sakit dan juga golongan yang ingin tampil cantik dan berseri disamping memelhara kesihatan.

Nak tahu lagi? Kami kongsikan testimoni.






Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit serius, antaranya:

• Diabetes / Kencing manis
• Strok
• Katarak dan masalah mata
• Tekanan Darah Tinggi
• Masalah saraf
• Kayap
• Batuk berpanjangan
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang (lutut dan pinggang)
• Resdung
• Bengkak jantung
• Letih (memberi tenaga)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut dan kusam)
• Rambut kembali hitam (uban)
• Rambut gugur
• Kolestrol tinggi
• Masalah selera makan
• Asma
• Sembelit di kalangan warga emas
• Angin dalam badan
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• Perokok
• Masalah kelenjar tiroid
• Kanser dan tumor
• Cyst
• Penyakit SLE
• Kudis
• Gout
• Alzheimer atau nyanyuk
• Metabolisme badan rendah
• Masalah berat badan
• Awet muda
• Fibroid
• Alergik
• Tibi
• Wanita berpantang
• Breast lump
• Kerap ulser mulut
• Keputihan




MENGAPA PERLU CUBA VIVIX?

-          Ia adalah hasil kajian bertahun-tahun oleh saintis.
-          Bahan-bahan yang digunakan adalah semulajadi dan berkualiti tinggi.
-          Anda tak dapat nafikan keberkesanannya setelah mencubanya, insyaaAllah.
-          Ia adalah pakej all-in-one, kesihatan dan kecantikan.
-          Harga mampu milik.

hubungi  : 019-366 2976. terima kasih,



Thursday, 23 April 2015

BUAT DUIT DARI RUMAH, BUNYI MACAM SENANG, SENANG KE?

ASSALAMUALAIKUM WBT





Dalam menentukan kejayaan, 3 perkara untuk dilakukan adalah membuat pilihan, memberikan 100% tumpuan dan komitmen, dan seterusnya mencipta kejayaan.

Ramai yang mengambil inisiatif  berniaga bagi menambah pendapatan, kali ini, saya kongsikan 

PELUANG KHAS BAGI IBU-IBU YANG INGN MEMULAKAN PERNIAGAAN TANPA RISIKO.

Perhatian buat golongan wanita yang ingin berniaga, tapi tak tahu nak mulakan perniagaan, tak ada modal, serba-serbi tak tahu, peluang menarik menanti anda.

Perhatian buat golongan wanita yang dah berniaga, tapi cukup bulan, hanya untung rm500, tak cecah seribu pun, kadang-kadang tak cukup duit nak buat pusing modal.

MARI LAH MARI membuat income beribu-ribu, hanya dari rumah. PELUANG YANG SANGAT BAIK MENANTI ANDA.






MEMILIH COMPANY YANG TEPAT ADALAH LEBIH  PENTING DARI USAHA ANDA.

SHAKLEE CORPORATION membuka peluang perniagaan bagi semua lapisan dengan membawa moto from people to  people, sebuah syarikat GERGASI sepatutnya BOLEH MENGEKALKAN PRESTASI CEMERLANG DENGAN HANYA MEMBUKA BRANCH.

Tetapi SHAKLEE membuka branch dan menjadikannya PUSAT PEMBELIAN BAGI SETIAP DISTRIBUTOR. SETIAP DISTRIBUTOR PULA DIBAYAR PELBAGAI BONUS DAN INSENTIF mengikut hasil jualan masing-masing.


Pendedahan virus MLM DI KALANGAN MASYARAKAT.


BANYAK SYARIKAT MLM YANG terdiri dari individu di dalam MLM YANG MEROSAKKAN NAMA MLM itu sendiri,

Menurut  Dr.Azizan Osman, syarikat MLM seringkali mempunyai produk yang baik. DAN SHAKLEE TELAH MEMENANGI SYARIKAT MLM TERBAIK. 

SISTEM dan marketing plan yang PATUH SYARIAH, TIADA PENINDASAN, dan sangat mudah menjana pendapatan.





 SEKIRANYA ANDA BERMINAT, DAN INGIN SEGERA MENJANA INCOME, JANGAN ABAIKAN PERKONGSIAN INI, DAN BERTINDAKLAH SEKARANG.

MARI SERTAI TEAM KAMI, DARI WANITA UNTUK WANITA.


 





Monday, 6 October 2014

Tips MENGHADAPI REJECTION DALAM SALES.
=============================

Setiap pengalaman adalah suatu proses pembelajaran ye, termasuklah bila menerima rejection dalam kita menjual.

Macamana nak pastikan rejection dalam menjual ni dapat kita manfaatkan untuk membina sales?

JOM TENGOK!!

1)Apabila potential customer menolak untuk membeli, pastikan kita dapat feedback dari customer tersebut tentang kenapa dia menolak. ANTARA SEBAB YANG BERKEMUNGKINAN ialah;

- kurang informasi dan benefits yang kita beri

- customer berada pada tahap kurang memerlukan produk tersebut

- faktor kewangan customer

2) Catatkan setiap info produk yang ditolak customer, tarikh, cara kita menjual. Pelajari teknik membalas soalan customer dengan jawapan yang TEPAT DAN MEYAKINKAN.

3) Sentiasa perbaiki mindset setiapkali menghadapi rejection. Rejection adalah proses untuk kita belajar mengenali dunia perniagaan. Sentiasa BELAJAR.

4) USAHA yang baru setiap hari, dalam setiap 10 orang yang kita approach, pasti ada yang akan beli.
PERCAYA BAHAWA ALLAH TELAH MENETAPKAN KEJAYAAN UNTUK KITA.

KEGAGALAN ADALAH SUATU KENANGAN MANIS UNTUK DICERITAKAN SETELAH KITA BERJAYA NANTI.

selamat maju jaya semua.

Wednesday, 16 July 2014

BEST KE VIVIX SHAKLEE?

Salam Ramadhan!

VIVIX dari Shaklee tengah hangat diperkatakan. Bagi yang belum tahu, jom intai apa kelebihan vivix ni dan apa khasiatnya.
 Basically, Vivix merupakan campuran minuman botanikal yang kaya dengan pelbagai khasiat dan nutrisi, antaranya Polyphenol yang kaya dengan antioksida.

Hasil gabungan  Polygonum Cuspidatum, Muscadine grape, European Elderberry dan Purple Carrot.
Terhasillah produk yang memecahkan revolusi ini..wahh...!! 

jom tengok testimoni sikit..yang banyak-banyak lagi ada dalam carian google.


Vivix ini membantu mengatasi penyakit-penyakit kronik..dan berkesan Insyallah. 
SEMUA DENGAN IZINNYA.








 BERMINAT UTK MENCUBA?

dialu-alukan untuk melawati https://www.facebook.com/dahleea.enchanteur?ref=hl

Dahleea Enchanteur
KLIK GAMBAR INI  DAN HANTARKAN "VIVIX" DI INBOX MESSAGE



semoga bermanfaat untuk semua..Insya Allah.

Saturday, 12 July 2014

KHASIAT VITAMIN C UNTUK KULIT CANTIK DAN SIHAT


Assalamualaikum wbt.

Wanita dan kecantikan ni dah macam kawan baik, dengar je tentang cantik, beriya-iya lah pasang telinga. samela dengan yang tengah menaip ni pun. ^_^

Alang-alang nak nampak cantik biarlah kesihatan dalaman pun terjaga, bukan asyik  nak apply foundation and compact disc powder je kan.. berjam-jam nak menepeknye, kesian kulit susah nak berpeluh, ibarat macam kepala kita kena cekup ngan beg plastik, ha bernafas dalam beg plastik aje, macamana rasanye? boleh kiokkk.. 

Sekarang ni pun ramai orang berminat untuk mengambil suntikan vitamin C yang sememangnya melibatkan kos yang mahal serta dikhuatiri ianya termasuk ke dalam golongan yang ingin mengubah ciptaan Allah swt dari sudut kecantikan. wallahua'alam

Persoalannya : BAGAIMANAKAH MENDAPATKAN VITAMIN C YANG SECUKUPNYA UNTUK KEPERLUAN TUBUH SEHINGGA DAPAT MEMBEKALKAN KECANTIKAN PADA WAJAH?


Keperluan minima yang disyorkan, seperti yang digariskan oleh USRDA (United Stated Recommended Daily Allowance) ialah 60mg sahaja sehari. Bagaimanapun, untuk kesan-kesan baik yang maksimum, pengambilan vitamin C dalam dos yang lebih tinggi adalah disyorkan.

kepentingan vitamin C untuk fungsi-fungsi berikut :

fungsi sebagai penguat sistem imuniti badan. Vitamin C menyebabkan fungsi sel darah putih dapat dijalankan dengan lebih efektif. Sel-sel darah putih ini melawan bakteria dan virus yang menyerang badan kita.

bullet
pembuangan toxin-toxin dari dalam badan.

bullet
sebagai anti-oksident ia penting dalam pencegahan penyakit bahaya seperti kanser. Selain sebagai fungsinya sebagai anti-oksident, vitamin C membantu pengeluaran interferon yang sangat penting untuk melawan sel-sel kanser. Vitamin C juga menghalang pembentukan nitrosamines yang boleh menyebabkan kanser. Perlu diingat bahawa vitamin C bukanlah ubat untuk kanser, tetapi ia membantu memperlahankan pertumbuhan tumor daripada menjadi lebih teruk di samping menguatkan sistem imunisasi.

bullet
kesihatan sistem jantung. Pengurangan kandungan vitamin C akan  menyebabkan pengeluaran asid bile berkurangan. Ini pula akan menyebabkan pertambahan kandungan kolesterol. Pengurangan vitamin C juga menyebabkan dinding saluran darah mudah dirosakkan oleh enzim. Kajian menunjukkan pengurangan vitamin C dalam jangkamasa panjang akan menyebabkan atherosclerosis, di mana lemak dan kolesterol akan melekat dan menyekat saluran darah.

bullet
penyembuhan luka. Vitamin C akan meningkatkan kadar pengeluaran collagen, oleh itu luka boleh sembuh dengan lebih cepat. 

bullet
agen mengurangkan rasa sakit.

bullet
mengurangkan alahan.

bullet
penyerapan zat besi dari sumber bukan daging ke dalam darah. Ini adalah penting kepada mereka yang tidak memakan daging (vegetarian).
bullet
pengurangan stress. Vitamin C adalah penting dalam pengeluaran hormon corticosteroids, adrenaline dan noradrenaline. Stress menyebabkan hormon-hormon ini dikeluarkan lebih daripada biasa, oleh itu keperluan kepada vitamin C akan meningkat. Dalam hal ini pengambilan bersama vitamin B kompleks adalah penting.
 dipetik dari : http://farmasianis.tripod.com/vitaminc.htm


Di bawah ini saya kongsikan pembelian vitamin yang semulajadi, mengandungi 500mg vitamin c dalam setiap tablet DAN ianya berkesan dalam membekalkan manfaat berikut :


  • MEMBENTUK KOLAGEN 
  • MEMPERBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN
  • PENINGKATAN SISTEM IMUN
  • MEMERANGI KANSER
  • MENCANTIKKAN KULIT
  • MEMPERBAIKI INSOMNIA
  • MENGEKALKAN KOLESTROL SIHAT 
PALING PENTING, VITAMIN C SANGAT SESUAI BAGI MEREKA YANG INGINKAN KULIT BEBAS JERAWAT DAN JERAGAT, NAK CUBA?

KLIK PADA GAMBARAJAH BERIKUT HEHEHE....

JEMPUT LIKE DAN SHARE  UNTUK PEMBERIAN DISKAUN HEBAT !
JEMPUT LIKE PAGE INI DI FACEBOOK UNTUK MENIKMATI DISKAUN RM10