Monday, 6 October 2014

Tips MENGHADAPI REJECTION DALAM SALES.
=============================

Setiap pengalaman adalah suatu proses pembelajaran ye, termasuklah bila menerima rejection dalam kita menjual.

Macamana nak pastikan rejection dalam menjual ni dapat kita manfaatkan untuk membina sales?

JOM TENGOK!!

1)Apabila potential customer menolak untuk membeli, pastikan kita dapat feedback dari customer tersebut tentang kenapa dia menolak. ANTARA SEBAB YANG BERKEMUNGKINAN ialah;

- kurang informasi dan benefits yang kita beri

- customer berada pada tahap kurang memerlukan produk tersebut

- faktor kewangan customer

2) Catatkan setiap info produk yang ditolak customer, tarikh, cara kita menjual. Pelajari teknik membalas soalan customer dengan jawapan yang TEPAT DAN MEYAKINKAN.

3) Sentiasa perbaiki mindset setiapkali menghadapi rejection. Rejection adalah proses untuk kita belajar mengenali dunia perniagaan. Sentiasa BELAJAR.

4) USAHA yang baru setiap hari, dalam setiap 10 orang yang kita approach, pasti ada yang akan beli.
PERCAYA BAHAWA ALLAH TELAH MENETAPKAN KEJAYAAN UNTUK KITA.

KEGAGALAN ADALAH SUATU KENANGAN MANIS UNTUK DICERITAKAN SETELAH KITA BERJAYA NANTI.

selamat maju jaya semua.

Wednesday, 16 July 2014

BEST KE VIVIX SHAKLEE?

Salam Ramadhan!

VIVIX dari Shaklee tengah hangat diperkatakan. Bagi yang belum tahu, jom intai apa kelebihan vivix ni dan apa khasiatnya.
 Basically, Vivix merupakan campuran minuman botanikal yang kaya dengan pelbagai khasiat dan nutrisi, antaranya Polyphenol yang kaya dengan antioksida.

Hasil gabungan  Polygonum Cuspidatum, Muscadine grape, European Elderberry dan Purple Carrot.
Terhasillah produk yang memecahkan revolusi ini..wahh...!! 

jom tengok testimoni sikit..yang banyak-banyak lagi ada dalam carian google.


Vivix ini membantu mengatasi penyakit-penyakit kronik..dan berkesan Insyallah. 
SEMUA DENGAN IZINNYA.








 BERMINAT UTK MENCUBA?

dialu-alukan untuk melawati https://www.facebook.com/dahleea.enchanteur?ref=hl

Dahleea Enchanteur
KLIK GAMBAR INI  DAN HANTARKAN "VIVIX" DI INBOX MESSAGE



semoga bermanfaat untuk semua..Insya Allah.

Saturday, 12 July 2014

KHASIAT VITAMIN C UNTUK KULIT CANTIK DAN SIHAT


Assalamualaikum wbt.

Wanita dan kecantikan ni dah macam kawan baik, dengar je tentang cantik, beriya-iya lah pasang telinga. samela dengan yang tengah menaip ni pun. ^_^

Alang-alang nak nampak cantik biarlah kesihatan dalaman pun terjaga, bukan asyik  nak apply foundation and compact disc powder je kan.. berjam-jam nak menepeknye, kesian kulit susah nak berpeluh, ibarat macam kepala kita kena cekup ngan beg plastik, ha bernafas dalam beg plastik aje, macamana rasanye? boleh kiokkk.. 

Sekarang ni pun ramai orang berminat untuk mengambil suntikan vitamin C yang sememangnya melibatkan kos yang mahal serta dikhuatiri ianya termasuk ke dalam golongan yang ingin mengubah ciptaan Allah swt dari sudut kecantikan. wallahua'alam

Persoalannya : BAGAIMANAKAH MENDAPATKAN VITAMIN C YANG SECUKUPNYA UNTUK KEPERLUAN TUBUH SEHINGGA DAPAT MEMBEKALKAN KECANTIKAN PADA WAJAH?


Keperluan minima yang disyorkan, seperti yang digariskan oleh USRDA (United Stated Recommended Daily Allowance) ialah 60mg sahaja sehari. Bagaimanapun, untuk kesan-kesan baik yang maksimum, pengambilan vitamin C dalam dos yang lebih tinggi adalah disyorkan.

kepentingan vitamin C untuk fungsi-fungsi berikut :

fungsi sebagai penguat sistem imuniti badan. Vitamin C menyebabkan fungsi sel darah putih dapat dijalankan dengan lebih efektif. Sel-sel darah putih ini melawan bakteria dan virus yang menyerang badan kita.

bullet
pembuangan toxin-toxin dari dalam badan.

bullet
sebagai anti-oksident ia penting dalam pencegahan penyakit bahaya seperti kanser. Selain sebagai fungsinya sebagai anti-oksident, vitamin C membantu pengeluaran interferon yang sangat penting untuk melawan sel-sel kanser. Vitamin C juga menghalang pembentukan nitrosamines yang boleh menyebabkan kanser. Perlu diingat bahawa vitamin C bukanlah ubat untuk kanser, tetapi ia membantu memperlahankan pertumbuhan tumor daripada menjadi lebih teruk di samping menguatkan sistem imunisasi.

bullet
kesihatan sistem jantung. Pengurangan kandungan vitamin C akan  menyebabkan pengeluaran asid bile berkurangan. Ini pula akan menyebabkan pertambahan kandungan kolesterol. Pengurangan vitamin C juga menyebabkan dinding saluran darah mudah dirosakkan oleh enzim. Kajian menunjukkan pengurangan vitamin C dalam jangkamasa panjang akan menyebabkan atherosclerosis, di mana lemak dan kolesterol akan melekat dan menyekat saluran darah.

bullet
penyembuhan luka. Vitamin C akan meningkatkan kadar pengeluaran collagen, oleh itu luka boleh sembuh dengan lebih cepat. 

bullet
agen mengurangkan rasa sakit.

bullet
mengurangkan alahan.

bullet
penyerapan zat besi dari sumber bukan daging ke dalam darah. Ini adalah penting kepada mereka yang tidak memakan daging (vegetarian).
bullet
pengurangan stress. Vitamin C adalah penting dalam pengeluaran hormon corticosteroids, adrenaline dan noradrenaline. Stress menyebabkan hormon-hormon ini dikeluarkan lebih daripada biasa, oleh itu keperluan kepada vitamin C akan meningkat. Dalam hal ini pengambilan bersama vitamin B kompleks adalah penting.
 dipetik dari : http://farmasianis.tripod.com/vitaminc.htm


Di bawah ini saya kongsikan pembelian vitamin yang semulajadi, mengandungi 500mg vitamin c dalam setiap tablet DAN ianya berkesan dalam membekalkan manfaat berikut :


  • MEMBENTUK KOLAGEN 
  • MEMPERBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN
  • PENINGKATAN SISTEM IMUN
  • MEMERANGI KANSER
  • MENCANTIKKAN KULIT
  • MEMPERBAIKI INSOMNIA
  • MENGEKALKAN KOLESTROL SIHAT 
PALING PENTING, VITAMIN C SANGAT SESUAI BAGI MEREKA YANG INGINKAN KULIT BEBAS JERAWAT DAN JERAGAT, NAK CUBA?

KLIK PADA GAMBARAJAH BERIKUT HEHEHE....

JEMPUT LIKE DAN SHARE  UNTUK PEMBERIAN DISKAUN HEBAT !
JEMPUT LIKE PAGE INI DI FACEBOOK UNTUK MENIKMATI DISKAUN RM10





Monday, 30 June 2014

PUJI-PUJI, MARI PUJI MEMUJI

Alhamdulillah atas kelahiran blog ini, di bulan Ramadhan bulan yang penuh barakah.
memang first time menulis blog, rasa macam cakap sorang-sorang, tapi makin banyak menulis makin seronok, satu hari nanti bila baca balik tulisan ni, mesti gelak ..  ^_^